Waarom

Elektrische auto’s zijn de toekomst, de trend is onomkeerbaar. Maar nu al is er een ruim aanbod van elektrische auto’s die voor de invulling van uw mobiliteit geschikt kunnen zijn. Een elektrische auto rijdt ook verrassend comfortabel: soepel, fluisterstil en snel! En de voordelen van Full Service Lease gelden onverminderd voor het leasen van een elektrische auto.

Waarom is elektrisch rijden belangrijk?

Waarom is elektrisch rijden belangrijk?

Internationaal zijn afspraken gemaakt over het reduceren van de uitstoot van broeikasgassen zoals CO2. Daarom stimuleert de Nederlandse overheid de inzet van elektrische auto’s. Elektrische auto’s stoten tijdens het rijden immers niets uit. Een elektrische auto zet bijna 90% van de beschikbare energie omzet in beweging en dat is erg efficiënt.

Op vakantie?
Pro tip #1

Op vakantie?

Wanneer u – bijvoorbeeld voor vakantie – een lange afstand moet rijden kunt u bij Wittebrug Rent tijdelijk een passende benzineauto huren. Uiteraard krijgt u van ons hiervoor een zeer scherpe aanbieding!

Rijd emissievrij

Rijd emissievrij

Zelfs als voor het laden van de accu de huidige energiemix (inclusief stroom uit kolen- en gascentrales) wordt gebruikt is de CO2 uitstoot van elektrische auto’s slechts de helft van benzine auto’s. Als de elektriciteit duurzaam wordt geproduceerd - met zon, wind en waterkracht - rijdt de elektrische auto bijna emissievrij. Wanneer u de auto oplaadt met uw eigen zonnepanelen rijdt u bovendien niet alleen milieuvriendelijk, maar ook zeer voordelig.

Hoe lang duurt het laden?

Hoe lang duurt het laden?
Wat is de milieudoelstelling voor elektrische auto’s?

Wat is de milieudoelstelling voor elektrische auto’s?

De doelstelling van de Nederlandse overheid is dat in het jaar 2020 meer dan 200.000 elektrische en plug-in hybride auto’s op de weg rijden. In 2025 moeten het er zelfs meer dan 1 miljoen zijn. Hierdoor vermindert de totale uitstoot van het verkeer ook al worden er steeds meer kilometers gereden. Naast vermindering van CO2 uitstoot wordt verbetering van de luchtkwaliteit bereikt doordat er veel minder fijnstof in de lucht komt.

Combinatiecontract
Pro tip #2

Combinatiecontract

Soms het handig om de elektrische auto te laten staan en gebruik te maken van een andere vervoersvorm zoals trein, taxi of fiets. Speciaal hiervoor hebben wij de Wittebrug Mobilteitskaart ontwikkeld.

Er zijn al meerdere elektrische auto's met meer dan 500 kilometer bereik

Er zijn al meerdere elektrische auto's met meer dan 500 kilometer bereik

Over het bereik van elektrische auto’s wordt veel gesproken. De officiële WLTP actieradius is over het algemeen te optimistisch. In de praktijk is de werkelijke actieradius zo’n 35% lager dan deze opgave. Maar de capaciteit van de accu’s neemt snel toe en er zijn al meerdere elektrische auto’s die meer dan 500 kilometer bereik hebben.

Maak duidelijke afspraken
Pro tip #3

Maak duidelijke afspraken

Spreek af wie de installatiekosten van een laadpaal thuis betaalt en hoe de stroomkosten worden verrekend. Met een slim oplaadpunt kan dat zelfs automatisch. Natuurlijk kan Wittebrug Lease daarin een rol spelen.

Laadpalen schieten als paddenstoelen uit de grond!

Laadpalen schieten als paddenstoelen uit de grond!

Naast de vele laadvoorzieningen aan huis en op kantoor schieten de laadpalen ondertussen als paddenstoelen uit de grond. Er zijn al meer dan 750 snellaadstations, ruim 14.000 openbare en meer dan 15.000 semi-openbare laadpunten. Dat is veel als je bedenkt dat er in Nederland 4.000 benzinestations zijn. Een laadvoorziening is makkelijk te vinden dankzij de diverse apps die hiervoor zijn ontwikkeld.

Nederland Elektrisch
pro tip #4

Nederland Elektrisch

Kijkt u ook eens op de website van Nederland Elektrisch, de kennissite over elektrische auto’s.

Lease Bewust
pro tip #5

Lease Bewust

Indien in uw specifieke omstandigheden een elektrische auto niet praktisch is, bijvoorbeeld wanneer u veel en vaak lange afstanden rijdt, kunt u er voor kiezen om een gewone brandstofauto te rijden en de CO2 uitstoot van uw auto te compenseren. U vindt hierover meer informatie bij onze leasevorm “Lease Bewust

Wij staan u graag te woord!
Meer weten?

Wij staan u graag te woord!

Onze mobiliteitsadviseurs weten alles van Elektrisch Leasen. Wilt u meer informatie of een offerte op maat, bel ons dan even op 070-3429400. Natuurlijk zorgen we dan voor een uitgebreide proefrit zodat u zelf het gemak en het genot van elektrisch rijden kunt ervaren.