Wat kost elektrisch rijden?

Elektrische auto’s zijn op dit moment nog duurder in aanschaf en soms moet er thuis of op kantoor nog geïnvesteerd worden in een laadvoorziening. Daardoor is de leaseprijs meestal iets hoger dan van een vergelijkbare brandstofauto. Maar dat verandert razendsnel; in de afgelopen twee jaar zijn accu’s zo’n 35% goedkoper geworden.

Bovendien is het ‘tanken’ van een elektrische auto veel goedkoper: een elektrische kilometer kost gemiddeld zo’n 4 cent aan stroom terwijl je voor benzine al snel 12 cent betaalt. Wanneer u bijvoorbeeld 25.000 kilometer per jaar rijdt scheelt dit zo’n € 165,00 per maand!

Er zijn meerdere fiscale voordelen te behalen door te kiezen voor een elektrische auto. Bij registratie van een elektrische auto in 2020 profiteert u 60 maanden van 8% bijtelling, nultarief voor de wegenbelasting tot 2021 en geen BPM.

Daarnaast kunt u in veel gevallen profiteren van de MIA milieu-investeringsaftrek (13,5% van de aankoopwaarde tot een maximum van € 40.000). Wittebrug Lease verdisconteert dit fiscale voordeel in uw leasetarief!